aksesori menjahit »

December 10, 2013 – 3:17 pm | 275 views

Lapik berkerawang. Sekali pandang terus angkat . Ada 4 warna semuanya. Hitam, merah, putih n warna kuning. Lembut je lapik ni. Macam foam jek. Nak jaga dia kena gantung..

A’ah kat bawah ni dah …

Read the full story »
aksesori menjahit
aksesori menjahit
aksesori menjahit
aksesori menjahit
aksesori menjahit
Home » Featured, pakaian kanak-kanak

Bakul Baby

Submitted by on February 12, 2010 – 12:06 pm 2 Comments | 16,181 views

Semalam kemas-kemas barang-barang baby yang depa tak boleh digunakan lagi. Pantas rasanya masa bergerak, baby Hannah pun dah menuju ke 7 bulan. Banyak barang-barangnya yang tak boleh digunakan lagi. Barut perut, lampin, baju-baju yang dah tak muat saiznya, sarung-sarung tangan kaki yang dah guna, barang-barang yang tak diguna lagi pun ada, yang hadiah-hadiah daripada kawan-kawan..hmmm simpan ajolah jawabnya dalam bakul baby ni.. Bakul baby saya, saya guna tool box yang beroda tu.. hehe masa anak pertama bersalin kat Kelanatan, antara Johor – Kelantan teramatlah jauh. Jadi semua barang baby masa tu saya masukkan dalam box tu..hehe..tapi  saya buat la sarungnya..

bakul_bb_photo6

Ha..yang ini 6 tahun lepas saya buat. Sempoi jer buat. Ye la, buat pun guna mesin yang harganya RM99.  Masa tu glamor  kat  Showcase ..eheh..

bakul_bb_photo4

Tapi, kali ini buat cantik-cantik sket. Beropol pulak…ready to use.

bakul_bb_photo2

Masa ni kasi test dulu..

bakul_bb_photo3

Supaya sarung tu tetap kemas dikedudukannya, saya pasang getah di setiap pepenjuru sarung bakul baby tu..jadi sarung tu terletak elok.

bakul_bb_photo1

Inilah rupanya, bila dah sepenuhnya siap..

bakul_bb_photo8

Isi semua barang yang dah tak digunakan lagi dah tu…yang saya buat sendiri, bedung, barut perut baby, cawat baby..heheh..ada lagi ke orang gunakan untuk baby ni..hehe saya gunakan untuk baby masa baby cret-cret..dalam 40 hari biasanya…pastu baru beralih ke ke kain lampin, pastu dah sekata waktu phoo-phoo baby tu baru tukar ke diapers pulak..Semua simpan kat dalam tu, saya punya barang yang guna masa bersalin pun dalam tu..tungku, bengkung, beg air panas, stoking, .. em macam-macam lagilah..

bakul_bb_photo7

Yang bestnya box nikan ada penutup. So, bolehlah tutup kemas-kemas dan simpan kat tepi almari tu. Ha awak, anak 4, barang-barang kena simpan dari 1 jadi 2 kotak.. Hahaha Itulah kotak kenangan yang terindah..kuikuikui..bila saya ada cucu nanti saya akan bagi kat depa semua ..atau kalo saya ada kedai, saya akan pamerkan kat dalam kedai saya…kihkihkih mulalah berangan tuuu.. ok daa….

Related Posts with Thumbnails

Tags: , ,