aksesori menjahit »

Lapik Berkerawang

December 10, 2013 – 3:17 pm | 639 views

Lapik berkerawang. Sekali pandang terus angkat . Ada 4 warna semuanya. Hitam, merah, putih n warna kuning. Lembut je lapik ni. Macam foam jek. Nak jaga dia kena gantung..

A’ah kat bawah ni dah …

Read the full story »
aksesori menjahit
aksesori menjahit
aksesori menjahit
aksesori menjahit
aksesori menjahit

Uncategorized »

Tapak teflon

December 12, 2013 – 3:30 pm | 869 views

image

Kain Baru ~ English Cotton :)

January 21, 2013 – 6:50 pm | 3,789 views
Kain Baru ~ English Cotton :)

Salam 2013
Antara corak yang terkini menjadi koleksi fabrik anggunFlora. Pilihan material adalah dari jenis English Cotton. Pilihan adalah sesuai untuk siapan set sarung tilam, nursing cover, selimut baby atau comforter
Kombinasi warna lembut …

Tempahan Nursing Cover

January 21, 2013 – 6:55 am | 8 Comments | 9,262 views

Nursing Cover Mama Anggun

Saiz
Lebar 36″ x Labuh 24″
Saiz Tetingkap
14″
Poket
Bahagian Dalam Sebelah Kanan

~ contoh satu corak ~

~ contoh Dua Corak ~

~ poket sebelah kanan hadapan ~
Pilihan pattern yang telah dikemaskinikan. Pilihlah yang mana suka ye.. …

Kenangan Manis 16 Mei 2012

May 20, 2012 – 6:35 am | 1,369 views

Kenangan Manis 16 Mei 2012 buat Sulam Studio …
Alhamdulillah dan terima kasih yang sudi menempah kerana bagi saya anda telah mencipta satu “event” yang menarik di Sulam Studio. Sangat-sangat menghargainya
Insya Allah tahun depan kita …

Hadiah Sempena Hari Lahir

April 28, 2012 – 7:08 pm | 1,701 views

Tempahan oleh Ilani untuk anak saudaranya yang ke 1 tahun.  Alhamdulillah sempat design n sulam di towelnya memandangkan majlisnya akan disambut hari Sabtu lepas . Ordernya hari Selasa.. fuhh lega  bila tengahari Jumaat da sampai …

SULAM STUDIO

March 14, 2012 – 10:33 am | 2,399 views

Alhamdulillah,selawat dan salam buat Nabi Junjungan kita Muhammada S.A.W. Tiada kata yang lebih baik untuk menggambarkan kesyukuran kita kepada yang telah menghidupkan kita dimuka bumi ini. Insya Allah
Lama betulkan saya tidak update diblog …

Siapan Sarung Comforter

October 10, 2011 – 3:30 am | 3,522 views

 

3 bulan telah berlalu. Dan inilah antara model kecil saya terkini yang menjadi sumber inspirasi saya dalam membuat aktiviti jahit-menjahit . Kali ini saya mahu paparkan contoh siapan bagi sarung comforter.

Sebenarnya yang ini …

September Sudah Datang!

September 8, 2011 – 7:19 am | Comments Off1,454 views

Assalamualaikum wbt..
Apa khabar lah ye kita selepas raya ni.. ada yang demam raya tak? Eheh..
Sudah lama tidak berceloteh kat blog ni..  iyelah paling kurang ambil masa 2 ke 3 jam juga saya  jika mahu siapkan …

Koleksi Pattern Selimut Baby

April 15, 2011 – 6:42 pm | 11,396 views

Koleksi Pattern-pattern Selimut Baby
Semua pattern-pattern ini adalah direka berdasarkan corak-corak kain yang dihantar untuk disiapkan bersama set sarung tilam baby.

Kombinasi Material : Plain Flannel berdasarkan  warna utama kain untuk buat selimut.
Direka untuk kegunaan …

Cuti Penggal Sekolah 11 Mac ~ 20 Mac 2011

February 22, 2011 – 3:51 am | 3,085 views

Cuti sekolah akan bermula tak lama lagi nampaknya tu..  rancangan saya, tiada kerja-kerja jahit antara waktu itu.. .. hehe biasalah dengan adanya anak-anak ni adalah rancangan dan agenda depa juge. Yela.. waktu yang …

1 set tilam plain, saiz sendiri, sarung kain sendiri

February 3, 2011 – 5:32 pm | 6,859 views

Tempahan adalah 1 set tilam plain dan fabrik untuk siapan sarung dihantar ke bilikJahit anggunFlora.com.  Saiz tilam adalah saiz 51″ x 28″ x 5″. Saiz yang paling besar pernah saya buat setakat ini untuk set …

Related Posts with Thumbnails